Òdena a Fons assisteix a l’acte “Defensem la Conca d’Òdena”

PHOTO-2019-03-21-21-02-07 Òdena a Fons va assistir a l’acte de defensa del territori proposat per la plataforma “Per la Conca” i Unió de Pagesos.

Amb una sala plena i una presentació distesa, vam poder confirmar que les informacions aconseguides per aquesta plataforma i aquest sindicat van en la mateixa línia que les nostres.

Per ells, el macro polígon de Can Morera sembla fruit de l’especulació d’interessos, que tenen poc a veure amb la creació de llocs de treball.

 

D’una manera ben argumentada van començar explicant les contradiccions del pla, que incompleix en diversos punts diverses de les premisses generals, per passar a exposar els moviments especulatius fets per alguns particulars i el mateix Incasòl.

 

IMG_3060

També van fer una taula rodona amb altres entitats que s’han trobat en situacions similars i van explicar la seva lluita, entre les quals SOS Costa Brava. Van fer recomanacions, com ara la mobilització i la pressió als polítics.

Per últim, van llegir un manifest al qual s’espera que s’adhereixin entitats de la Conca d’Òdena donant-los suport.

Òdena a Fons ja s’ha posicionat en contra d’aquest projecte i ha recollit les impressions d’algunes d’aquestes entitats signants del manifest com, per exemple, Unió de Pagesos. De fet, som l’única candidatura electoral per Òdena que ho ha fet fins a dia d’avui.

Des de la nostra plataforma pensem que si s’ha de fer un polígon a Òdena, els odenencs han de poder dir allò que pensen i decidir si, en cas de fer-se, s’hauria de fer a Can Morera o s’haurien d’aprofitar les més de 40 hectàrees de sòl industrial disponibles per a aquest ús.

A la propera reunió d’OAF es llegirà el manifest i es demanarà l’adhesió mitjançant votació, segons el model de participació que hem impulsat a la plataforma.

Us deixem el web de “Per la Conca”  https://perlaconca.org/ I el vídeo de la lectura del compromís (disculpeu per la qualitat, però creiem que el contingut val la pena).

You may also like

Deixa un comentari