CCOO i ÒAF es reuneixen amb el macro polígon com a teló de fons.

Representants del sindicat CCOO i d’Òdena a Fons Avancem es van reunir el dimarts 19 de març a la seu del sindicat a Igualada.

A la reunió hi eren presents la coordinadora de l’Anoia, la Sra. Santiesteban, i el secretari general del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia, el Sr. Josep María Romero.

La conversa va tenir tres eixos:

– La posició del sindicat en relació al macro polígon de Can Morera.
– La situació actual de l’ocupació a l’Anoia i els reptes a superar en aquest sentit.
– La presentació del dossier de CCOO per a les eleccions municipals del 26 de maig.

 

Macro polígon Can Morera:

Sobre la posició del sindicat envers el macro polígon se’ns va traslladar la decisió del sindicat de ser present a totes les iniciatives industrials que a priori puguin semblar una oportunitat. Però que en cap cas això implica que es tracti d’un xec en blanc, sinó que el sindicat fa una tasca de suport, acompanyada del control dels principis establerts per CCOO, com ara: que sigui un projecte d’interès públic, que creï ocupació de qualitat, que respecti el medi ambient per mitjà de polítiques verdes, que hi hagi un procés de participació ciutadana, etc.

Des d’ÒAF els vam fer partícips de la nostra preocupació per les sospites que el projecte fos fruit d’un fet especulatiu, amb molts beneficis per a uns quants i poc o gens per a la Conca en general.

Vam coincidir en la necessitat que siguin els habitants del territori afectat els que donin el seu parer sobre una actuació tan important com aquesta i que això hauia d’estar previst dins dels tràmits previs doncs, a diferència d’allò que alguns diuen, el projecte ha de retornar al territori per abans de concloure’s.

Ocupació a l’Anoia

CCOO ens va traslladar la seva actitud sobre la situació de l’atur a la comarca: una situació molt complicada en alguns municipis, que tenen taxes molt altes. Ens van dir que el sindicat ha passat d’estar preocupat a estar ocupat: prenen la iniciativa i estan presents allà on es pugui ajudar.

Ens van traslladar que un dels inconvenients amb què s’han trobat ha estat la falta real de coordinació entre municipis ja que cadascú va a la seva, sense entendre l’oportunitat que suposa treballar en equip.

Des d’ÒAF compartim aquesta preocupació: encara que Òdena hagi millorat la taxa d’atur, segueix sent un tema a treballar i, com ells, nosaltres també entenem la zona com a una unitat laboral, ja que el 80% dels odenencs treballen fora d’Òdena i, al mateix temps, Òdena rep treballadors de tota la comarca.

Dossier CCOO per a les eleccions:

Finalment ens van presentar el seu dossier per a la campanya municipal del 26 de maig. En aquest s’hi recull la seva visió sobre com enfocar les polítiques locals per a la millora de la formació, l’oportunitat laboral, l’atur, la millora de la retribució a través de llocs de treball que aportin un valor afegit, i un llarg etcètera.

ÒAF ens va semblar un document molt interessant  per tenir en consideració de cara al nostre projecte.

Tots vam coincidir en el to positiu de la reunió i ens vam comprometre a compartir informació sobre el macro polígon i a tornar-nos a reunir en el futur.

Des d’ÒAF Avancem volem agrair que els representants de CCOO ens hagin rebut tan amablement.

You may also like

Deixa un comentari